Izeta nagusitu da Aiako XXI. Kintopeko Idi Probetan

Karkara 2019ko aza. 5a, 10:35

Ostiraletik astelehenera jokatu dituzte Kintopeko Idi Probak, Aiako probalekuan. Zazpi idi parek hartu dute parte guztira, eta Aiako Izetakoek ondu dituzte marka guztiak, 58 plaza osatuta. Bestalde, Ramon Ibarzabal 'Iketza' omendu zuten atzo Idi Proba Elkarteko kideek.

Kintopeko Idi Probek hartu dute Aiako probalekua beste urte batez. Asteburuan hasi zen norgehiagoka, eta hiru saio izan dira guztira; ostiralean, larunbatean eta atzo, astelehena. Zazpi idi pare aritu dira nor baino nor, eta atzoko lehian marka guztiak onduta, Aiako Izetako idiak gailendu dira. 58 plaza osatu zituzten; hala, txapela jantzi zuten Izetakoek.

Ostiralean, Markina-Xemeingo Ainhoa Iketzako eta Billetako Lopategiko idiek jardun zuten. 22 plaza egin zituzten aurrenekoek, eta bigarrengoek, 49. Larunbatean, aldiz, hiru parek jokatu zituzten probak: Lasarteko Telleriakoek, Errenteriako Matxaingoek, eta Billetako Laskikoek (txapelketatik kanpo). 41, 44 eta 28 plaza lortu zituzten, hurrenez hurren. Atzoko saioa egin arte, beraz, Lopategiko idiak ziren nagusi.

Atzo, baina, hirugarren eta azken norgehiagokak izan ziren probalekuan. Aiako Izetako idien, Bermeoko Benguriakoen eta Azkoitiako Isidro erretegikoen txanda izan zen. Jose Ramon Izeta eta Alegria aritu ziren itzain Izetako parearekin. 58 plaza osatuta, atzoko saioko zein sailkapen orokorreko irabazle izan zen Izeta. Atzetik jarraitu zioten Benguriako idiek, 56 plazarekin. Isidrokoek, aldiz, 47 plaza egin zituzten.